Omgeving Huis Bonmarie

Vanuit het huis kunt u heerlijk wandelen in het Kellerwald. Er zijn prachtige wandelingen van verschillende lengtes uitgezet, duidelijk aangegeven met bordjes, bij voorbeeld naar de Quernst Kapelle, of de Bathildshutte.

U kunt natuurlijk ook een bezoek brengen aan de Edersee, èèn van de grootste stuwmeren van Duitsland. Bij heel laag water kunt u nog de oude Asel brug zien, maar bij normale waterstand ligt de brug geheel onder water! Op het meer kunt u een rondvaart maken, of zelf een bootje huren. Prachtig om over de enorme stuwdam te wandelen, en te lunchen met zicht op het schitterende kasteel Waldeck.

Vanuit het kasteel Waldeck kunt u van bovenaf het stuwmeer bekijken. Andere mooie steden in de buurt zijn Kassel, Frankenberg, Korbach, Fritzlar, en Bad Arolsen. Iedere stad heeft iets anders te bieden!

Antiekliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij Herr Hundertmark in Twiste. Herr Hundertmark verkoopt praktisch alles op gebied van huisraad, snuisterijen, boeken, en gebruiksvoorwerpen! Je kijkt werkelijk je ogen uit en zeer geschikt om een bijzonder souvenir of cadeau te vinden.

Na een mooie dag kunt u heerlijk uit eten gaan in de diverse restaurants in de omgeving zoals "Zum Euler" aan het einde van het voetpad naar het dorp Frankenau, of de "Frankenauer Hof" of de "Hessischer Hof". Gemiddeld betaalt u ongeveer €15,= per persoon voor een maaltijd inclusief een glas bier of wijn.


Heeft u vragen? Heeft u opmerkingen?
Laat het ons weten wij staan graag voor u klaar.

Veel leesplezier op onze website.

Bonmarie